Navigation Menu+

SPV Racing

Posted on aug 29, 2016

Svenskt-spanskt racingteam med hemmabas på Costa del Sol i Spanien. En allians mellan Lars GV Lindbergs Spirit Racing och SPV Motorsports Raul Garcia. Första teamet i världen att driva team i alldeles nya racingmästerskapet för elektriska produktionsbilar, Electric GT, som startar 2018. Ett annat av teamets mål är att stå på startlinjen till 24-timmarsracet på Le Mans i LMP2-klassen senast 2019. Har de senaste åren byggt upp en rejäl verksamhet med egen workshop för egna – Ligier LMP3, Radical, Porsche och Ferrari GT3 – och andras bilar. Representant för Ligier i Spanien och arrangör av motor- och testevent på banor i södra Europa, t ex Barcelona, Ascari, Guadix och Portimao.

Osmansons reportagefilmer om SPV Racing från Le Mans Cup, juni 2017, finns på Vimeo.